Ervaren Preventiemedewerker met een vernieuwende blik – Breda / ‘s-Hertogenbosch –

Introductie

Maakt u graag met een vernieuwende blik het gezonde verschil in een adviesrol? Bent u helemaal in uw element als proactieve, besluitvaardige spin in het web met organisatiesensitiviteit? En heeft u meerdere jaren ervaring met risico inventarisatie & evaluatie? Dan bent u de preventiemedewerker die wij zoeken!

Organisatie

Als preventiemedewerker gaat u aan de slag bij een van de top 3 hogescholen van Nederland. Een hogeschool waar u met uw collega’s zich inzet om het verschil te maken!

In uw nieuwe rol maakt u onderdeel uit van een enthousiast, deskundig team van de interne arbodienst bestaande uit twee externe bedrijfsartsen, een externe bedrijfspsycholoog, een arboverpleegkundige, twee verzuimcoördinatoren en een coördinator. Deze interne arbodienst valt onder de Diensteeneenheid Personeel & Organisatie. De diensteenheid adviseert en begeleidt medewerkers, management en College van Bestuur op alle deelgebieden van HRM. Met als doel medewerkers competent, vitaal en gemotiveerd te houden, zodat zij duurzaam inzetbaar blijven. De afdeling is volop in ontwikkeling van ondersteunende eenheid naar volwaardig business partner binnen de organisatie.

Functie

U signaleert en adviseert over arbeidsomstandighedenzorg en preventie. Op een proactieve, enthousiaste en vernieuwende wijze weet u de lijn optimaal te ondersteunen bij de uitvoering het arbobeleid. U beantwoordt Arbo-vragen van medewerkers in de organisatie. U werkt hierbij nauw samen met de bedrijfsarts, de Arbo verpleegkundige, en de AMR. In samenwerking met een externe partij ziet u toe op de kwaliteit en uitvoering van de risico inventarisatie & evaluatie. U draagt zorg voor monitoring van de RI&E en faciliteert directies opdat een goede follow-up van de RI&E plaats kan vinden. U registreert ongevallen en incidenten, adviseert en begeleidt leidinggevenden en HR-collega’s op het gebied van veiligheids- en gezondheidsvraagstukken. U coördineert de daaruit voortvloeiende activiteiten. U geeft voorlichting aan (nieuwe) medewerkers over het arbobeleid, verzuim en preventie. U meldt ernstige ongevallen aan de Inspectie SZW en vervult een schakelrol naar de academies en diensten. Uw kennis en ervaring gebruikt u voor het (mede) bewaken van de kwaliteit, het verbeteren van de Arbo-processen, het opstellen van Arbo-gerelateerde notities en het sociaal jaarverslag.

Functie eisen

Het Arbo team zoekt een enthousiaste, deskundige collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe preventiemedewerker:
• Is vernieuwend, besluitvaardig, accuraat en helemaal in zijn element als daadkrachtige adviseur met een goed inlevingsvermogen.
• Werkt proactief met een resultaat- en servicegerichte focus.
• Weet een teamgeest te bouwen, te overtuigen en durft indien nodig de confrontatie aan te gaan.
• Is een organisatiesensitieve netwerker, samenwerker die de taal van diplomatie verstaat.
• Heeft minimaal 5 jaar relevante werkervaring en is goed bekend met de belangrijkste arbeidsrisico’s in het hoger onderwijs.
• Hecht veel waarde aan gezonde en veilige werkomstandigheden.
• Heeft ervaring met de risico inventarisatie & evaluatie, het ontwikkelen en monitoren van het arbobeleid en het is een pré als u ervaren bent met het opzetten van een arbomanagmentsysteem.
Is in bezit van diploma’s voor de HBO opleiding arbeidshygiëne of Arbo verpleegkunde aangevulde met de specialisatie middelbare veiligheidskunde (MVK).

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij jou:
• Een leuke, uitdagende functie waar u al uw kennis en kunde kwijt kunt om het gezonde verschil te maken.
• Een belangrijke rol binnen een enthousiast, deskundig team waar uw frisse ideeën en inbreng worden gewaardeerd.
• Volop mogelijkheden om uzelf te blijven ontwikkelen.
• U ontvangt een uitstekend maandsalaris conform cao hbo met een standaard dertiende maand.
• Een aanstelling voor een jaar als adviseur met een vlotte start per 1 augustus a.s.. Bij goed functioneren hoort een verlenging tot de mogelijkheden.

Inlichtingen

Wilt u meer informatie? Bel naar 010 – 28 66 585. De consultants van het Werving & Selectie team beantwoorden met plezier uw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!