ANIOS bedrijfsgeneeskunde met medemenselijkheid, preventie en empowerment in zijn DNA – Landelijk –

Introductie

Geeft u graag aandacht aan de medemens in zijn sociale context met oog voor de invloed van alle leefstijlgebieden op zijn gezondheid? Is een rol als facilitator van veerkracht en zelfregie op gezondheid, geluk en inzetbaarheid u op het lijf geschreven? En hecht u waarde aan een goede werk-privé balans? Dan bent u de ANIOS bedrijfsgeneeskunde die Active Health Group zoekt!

Organisatie

Als nieuwe collega maakt u deel uit van een team professionals dat handelt vanuit de missie: ieder mens heeft recht op gezondheid, geluk en duurzame arbeidsparticipatie. En ieder mens heeft de veerkracht in zich om gezond en gelukkig te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. De praktijk wijst uit dat veel mensen onvoldoende in staat zijn om de regie te pakken op hun gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid. Daarom faciliteren wij ieder individu bij het verkrijgen van inzicht, het vinden van intrinsieke motivatie en het realiseren van gedragsverandering. Met als ambitie het creëren van een werkomgeving bij klanten met gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega’s van andere onderdelen van Active Health Group.

Functie

Als ANIOS bedrijfsgeneeskunde vervult u onder supervisie van een van onze ervaren bedrijfsartsen binnen een kernbehandelteam de cruciale rol bij de objectivering van het verzuim – is er sprake van ziekte/gebrek of niet-ziekte – en bent u adviserend initiator van de meest effectieve vervolgstappen voor werkhervatting. Vanuit de overtuiging dat preventie wezenlijk bijdraagt aan verzuimreductie en duurzame inzetbaarheid, maakt u leefstijlthema’s standaard bespreekbaar in uw spreekuren en de contacten met de werkgever. U combineert de vrijheid en autonomie van uw expertrol met een proactieve samenwerking met de andere teamleden (zoals een casemanager, medisch adviseur, verzekeringsarts, arbeidsdeskundige) en externe kerndeskundigen. Op basis van individuele verzuimdossiers deduceert u afdelings- of organisatie brede trends en oplossingsrichtingen, waarover u de klant strategisch adviseert. Dankzij u wordt er via een integrale aanpak niet alleen gestuurd op minder verzuim en schadelastbeperking, maar juist ook op goede arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid.

Functie eisen

Het team bedrijfsartsen zoekt een enthousiaste, initiatiefrijke en betrokken collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe ANIOS bedrijfsgeneeskunde:
• Is leergierig, proactief, oplossingsgericht, zorgvuldig en flexibel en praktisch in denken en doen.
• Kenmerkt zich door toegankelijkheid, tact en organisatiesensitiviteit.
• Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden van zowel medewerker als werkgever en stuurt binnen organisaties op delicate wijze op een integrale aanpak van verzuim en preventie.
• Houdt ervan om onderdeel uit te maken van een team, mee te denken met de klant en de eigen organisatie.
• Is in bezit van een BIG-registratie als basisarts en een geldig rijbewijs (B).

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij u:
• Een dag(deel) meelopen met een ervaren bedrijfsarts, goede begeleiding na start dienstverband en bij goed functioneren bespreken wij uiteraard uw deelname aan de opleiding Bedrijfsgeneeskunde.
• Een waardevolle functie waar u al uw expertise en ervaring kwijt kunt om bij een vast aantal klanten integraal het verschil te maken op het gebied van curatie en preventie.
• Een prettige intercollegiale samenwerking binnen een multidisciplinair behandelteam met waardering voor ieders kennis en kunde, ruimte voor nieuwe ideeën en humor.
• Deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten met collega bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs, zowel op landelijk als regionaal niveau.
• Een inspirerende werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar u zelf de regie op uw gezondheid en geluk kunt pakken.
• Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket inclusief jaarlijks opleidingsbudget.

Wij zijn flexibel in het aantal uren en de startdatum van het dienstverband. Het regionaal werkgebied stemmen wij af op uw woonplaats.

Inlichtingen

U kunt uw CV en motivatie mailen naar info@activehealth.nl t.a.v. Liesbeth Schoenmaker, directeur HR.

Wilt u meer informatie? Bel naar 088 – 28 66 055 (optie 4). Ons Werving & Selectie team beantwoordt met plezier uw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!