Energieke Leefstijlcoach die integrale gedragsverandering faciliteert (ZZP) – Landelijk –

Introductie

Kun jij mensen via hun intrinsieke motivatie activeren tot het doorbreken van gezondheid ondermijnende gedragspatronen? Zit een integrale aanpak van alle leefstijlgebieden in jouw denken en handelen opgesloten? Krijg je energie van het ontwikkelen en uitvoeren van resultaatgerichte coachingstrajecten binnen de bedrijfsgezondheidszorg? Dan ben jij de leefstijlcoach die Active Health Group zoekt!

Organisatie

Als Active Health Group werken wij vanuit de missie: ieder mens heeft recht op gezondheid, geluk en duurzame arbeidsparticipatie. En ieder mens heeft de veerkracht in zich om gezond en gelukkig te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. De praktijk wijst uit dat veel mensen onvoldoende in staat zijn om de regie te pakken op hun gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid. Daarom faciliteren wij ieder individu bij het verkrijgen van inzicht, het vinden van intrinsieke motivatie en het realiseren van gedragsverandering. Met als ambitie het creëren van een werkomgeving bij klanten met gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij werken collega’s van verschillende onderdelen nauw met elkaar samen.

Functie

Als Active Health Group leefstijlcoach ondersteun je medewerkers vanuit een positieve visie op het pakken van de regie op hun gezondheid en geluk. Dit doe je door het individu op inspirerende wijze te coachen op het gehele spectrum van zijn IQ, EQ, FQ en SQ en dat te verbinden met een integrale aanpak van de leefstijlgebieden: voeding, beweging, werktevredenheid, stressreductie, sociale relaties en zingeving. Hierbij ligt jouw focus op het realiseren van gedragsverandering via het ‘weten – willen – kunnen’. Je werkzaamheden lopen uiteen van 1:1 leefstijlcoaching van medewerkers van onze klanten inclusief het opstellen en monitoren van persoonlijke actieplannen tot het zelfstandig neerzetten van een vitaliteitstraject voor groepen met organisatie specifieke doelstellingen.

Functie eisen

Wij zoeken een energieke, ondernemende collega die ons versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe leefstijlcoach:
• Heeft een integrale blik op gezondheid, leefstijl en vitaliteit en beschikt over kennis van voeding, beweging, gezond werken en werktevredenheid, stressreductie en slapen, sociale relaties en zingeving.
• Verstaat de kunst van luisteren-samenvatten-doorvragen, weet de intrinsieke motivatie bij anderen te activeren en hen daadwerkelijk anders te laten handelen.
• Combineert empathie en het vermogen om een goede verstandhouding op te bouwen met heldere, ondersteunende feedback en positieve beïnvloeding van gemoedstoestanden.
• Kan verschillende methoden en technieken inzetten zoals bijvoorbeeld motivational interviewing, NLP, RET, mindfullness en oplossingsgericht coachen.
• Is proactief, organisatiebewust, resultaatgericht, flexibel inzetbaar en verpersoonlijkt ‘practice what you preach’.
• Stelt zelfstandig een plan van aanpak op voor een coachingstraject inclusief doelstellingen en vitaliteit beïnvloedende parameters.
• Is in staat om geformuleerde doelstellingen te monitoren en te evalueren tijdens en na afloop van het coachingstraject.
• Heeft een (post) HBO opleiding tot coach afgerond.
• Beschikt over een (post) HBO opleiding op het gebied van vitaliteit en/of gezondheidsmanagement of heeft deze kennis op aantoonbare wijze opgedaan.
• Heeft ervaring met individuele leefstijlcoaching en groepssessies en is in staat tot coaching op de werkplek.
• Is in bezit van een geldig rijbewijs (B) en een auto.

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij jou:
• Leuke, uitdagende projecten waar je met al jouw kennis en kunde een diversiteit aan mensen over de band van leefstijl in al haar facetten de regie op hun gezondheid en geluk laat pakken.
• Een baan als zelfstandige op projectbasis bij een landelijk werkend, groeiend middelgroot bedrijf, dat via leefstijlzorg een substantiële bijdrage wil leveren aan de veerkracht en gezondheid van het individu en organisaties.
• Samenwerking binnen een team van enthousiaste collega’s met uiteenlopende expertises, die jouw ideeën en inbreng waarderen.
• Flexibiliteit qua werkgebied en uren.
• Een goede samenwerkingsovereenkomst en deelname aan onder meer ons jaarlijks symposium gericht op deskundigheidsbevordering op het gebied van eigen regie op gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid.

Inlichtingen

Je kunt jouw CV en motivatie mailen naar sollicitatie@csworks.nl.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Bel naar 088 – 28 66 055 (optie 4). Ons Werving & Selectie team beantwoordt met plezier jouw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!