(Senior) Casemanager / Verzuimmanager die de regie pakt op verzuim en gezondheid – Barneveld –

Introductie

Doe jij niets liever dan handelen als een proactieve, inhoudsdeskundige spin in het web bij verzuimbegeleiding? Heb jij vele medewerkers en werkgevers meegenomen in praktische oplossingen voor een spoedige werkhervatting? En zie je curatie en preventie als twee zijden van dezelfde medaille? Dan ben jij de senior casemanager / verzuimmanager die Active Health Group zoekt!

Organisatie

Als nieuwe collega maak je deel uit van een zelfsturend, enthousiast team dat bestaat uit casemanagers/verzuimmanagers op onze vestiging in Barneveld waarbij je nauw samenwerkt met bedrijfsartsen, medisch adviseurs, coaches en arbeidsdeskundigen die werkzaam zijn door het hele land voor een diversiteit aan klanten.

Wij werken vanuit de missie: ieder mens heeft recht op gezondheid, geluk en duurzame arbeidsparticipatie. En ieder mens heeft de veerkracht in zich om gezond en gelukkig te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. De praktijk wijst uit dat veel mensen onvoldoende in staat zijn om de regie te pakken op hun gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid. Daarom faciliteren wij ieder individu bij het verkrijgen van inzicht, het vinden van intrinsieke motivatie en het realiseren van gedragsverandering. Met als ambitie het creëren van een werkomgeving bij klanten met gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij werken collega’s van verschillende onderdelen nauw met elkaar samen.

Functie

Als (senior) casemanager / verzuimmanager vervul je de rol van toegewijde, centrale regiehouder bij verzuimbegeleiding en gezondheidsmanagement voor een vast aantal klanten van Arbo Active. Op proactieve wijze adviseer en ondersteun je medewerkers, leidinggevenden en HR bij het denken in mogelijkheden en praktische oplossingen op het gehele terrein van gezondheid, vitaliteit, verzuim, sociale wetgeving en subsidiemogelijkheden. Je bent verantwoordelijk voor een tijdige en effectieve inzet van andere professionals en (preventieve) interventies. Dit alles met als doel verzuimreductie, schadelastbeperking en gezondheidsbevordering. Je ondersteunt en coacht je collega’s, bent bij afwezigheid van de operationeel manager mede verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het verzuimteam en zit zo nu en dan een teamoverleg voor. Dankzij jou is ieder verzuimdossier ‘UWV proof’ en wordt er via een integrale aanpak gestuurd op duurzame inzetbaarheid. Je bent in staat om vanuit de waarde van gezondheid en een integrale blik de juiste stappen te zetten binnen het individuele dossier en de vertaling te kunnen maken naar organisatieniveau, waardoor het individu en organisaties zodanig geprikkeld worden om de eigen regie op gezondheid duurzaam te kunnen pakken.

Functie eisen

Het Active Health Group casemanagers/verzuimmanagers team zoekt een enthousiaste collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe senior casemanager / verzuimmanager:
• Is initiatiefrijk, organisatiesensitief, resultaatgericht, flexibel en praktisch in denken en doen.
• Heeft zich al meerdere jaren bewezen als casemanager / verzuimmanager en combineert zijn/haar sterke persoonlijkheid met benaderbaarheid en tact.
• Staat inhoudsdeskundig zijn/haar mannetje waardoor de rol van inhoudelijk coördinator binnen het team op zijn/haar lijf is geschreven en is in staat om het beste uit collega’s te halen.
• Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden, houdt onder druk het hoofd koel en heeft een oog voor commerciële kansen.
• Beschikt over een afgeronde HBO opleiding met een HR, medisch, juridisch en/of gezondheid c.q. vitaliteit profiel aangevuld met relevante, afgeronde cursussen of post HBO opleiding.
• Heeft kennis van actuele wet- en regelgeving sociale zekerheid – met name Wet Verbetering Poortwachter – en bij voorkeur enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie.
• Is in bezit van een geldig rijbewijs (B).

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij jou:
• Een leuke, uitdagende functie waar je al jouw kennis en kunde kwijt kunt om als vast contactpersoon bij klanten het verschil te maken.
• Een belangrijke rol binnen een enthousiast, zelfsturend team waar jouw ideeën en inbreng worden gewaardeerd.
• Een prettige, moderne werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar je zelf de regie op jouw gezondheid en geluk kunt pakken.
• Diverse studie- en cursusmogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en permanente deskundigheidsbevordering.
• Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket.

Het betreft een functie voor 32 uur per week op onze vestiging in Barneveld. Startdatum zo snel mogelijk.

Inlichtingen

Je kunt jouw CV en motivatie mailen naar info@csworks.nl t.a.v. Annemieke Gildhuis, directeur.

Meer informatie
Wil je meer informatie? Bel naar 088 – 28 66 055 (optie 4). Ons Werving & Selectie team beantwoordt met plezier jouw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!