ANIOS bedrijfsgeneeskunde met preventie in het DNA – Landelijk – –

Introductie

Adviseer je graag over gezondheid en inzetbaarheid aan de werkende medemens met oog voor alle leefstijlgebieden en de organisatiecontext? Is een rol als facilitator van zelfregie op gezondheid door bewustwording en gedragsbeïnvloeding jou op het lijf geschreven? Houd je van je werk maar ook van een goede werk-privé balans? Solliciteer dan als ANIOS bedrijfsgeneeskunde bij Active Health Group!

Organisatie

‘Gezonde mensen in gezonde organisaties’, dat is waar wij als adviesorganisatie in gezondheid en duurzame inzetbaarheid, tevens arbodienst, dagelijks voor gaan. Samen werken aan een wereld waarin vitale, betrokken medewerkers zich binnen een organisatie kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd bijdragen aan de (maatschappelijke) doelstellingen van de organisatie op korte en lange termijn. Hiertoe adviseren wij werkgevers, medewerkers, brancheorganisaties en andere belanghebbenden over gezondheid en duurzame inzetbaarheid op organisatie- en individueel niveau. En wij bieden effectieve, praktische interventies en instrumentaria aan binnen de drie pijlers van duurzame inzetbaarheid: organisatiecultuur, beleid en leiderschap; employability en preventie; verzuimbeheersing en schadelastreductie.

Functie

Als ANIOS bedrijfsgeneeskunde vervul je onder supervisie van een van onze ervaren bedrijfsartsen binnen een kernbehandelteam de cruciale rol bij de objectivering en ontrafeling van het verzuim: is er sprake van overwegend medische oorzaak of spelen er andere factoren zoals financiële zorgen, gezinsproblematiek et cetera. Je bent adviserend initiator van de meest effectieve vervolgstap(pen) voor werkhervatting. Vanuit de overtuiging dat preventie wezenlijk bijdraagt aan duurzame inzetbaarheid en verzuimreductie, maak je leefstijlthema’s standaard bespreekbaar in jouw spreekuren en in de contacten met de werkgever. Op basis van individuele verzuimdossiers deduceer je afdelings- of organisatiebrede trends en oplossingsrichtingen, waarover je de klant strategisch adviseert. Dankzij jou wordt er via een integrale aanpak gestuurd op een gezonde mensen in gezonde organisaties. Je combineert de vrijheid en autonomie van jouw expertrol met een proactieve samenwerking met de andere teamleden (zoals een casemanager, medisch adviseur, arbeidsdeskundige, accountmanager) en externe (kern)deskundigen. En je combineert fysiek contact op spreekuurlocaties met online spreekuren vanaf je gefaciliteerde thuiswerkplek.

Functie-eisen

Het team bedrijfsartsen zoekt een enthousiaste, initiatiefrijke en betrokken collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe ANIOS bedrijfsgeneeskunde: • Is leergierig, proactief, oplossingsgericht, zorgvuldig en flexibel en praktisch in denken en doen • Kenmerkt zich door toegankelijkheid, tact en organisatiesensitiviteit • Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden van zowel medewerker als werkgever en stuurt binnen organisaties op delicate wijze op een integrale aanpak van verzuim en preventie • Houdt ervan om onderdeel uit te maken van een team, mee te denken met de klant en de eigen organisatie • Is in bezit van een BIG-registratie als basisarts en van een geldig rijbewijs (B)

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij jou: • Een dag(deel) meelopen met een ervaren bedrijfsarts, goede begeleiding na start dienstverband en bij goed functioneren bespreken wij uiteraard jouw deelname aan de opleiding Bedrijfsgeneeskunde • Een waardevolle functie waar je al jouw expertise en ervaring kwijt kunt om bij een vast aantal klanten integraal het verschil te maken op het gebied van curatie en preventie • Een eigentijdse invulling van het werk – fysieke spreekuren op locatie en zonder reistijd online thuiswerken waarbij flexibiliteit en eigen regie de boventoon voeren • Een prettige intercollegiale samenwerking binnen een multidisciplinair behandelteam met waardering voor ieders kennis en kunde, ruimte voor nieuwe ideeën en humor • Deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten met collega bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs, zowel op landelijk als regionaal niveau • Een inspirerende werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote online adviesorganisatie waar je zelf de regie op jouw gezondheid en geluk kunt pakken • Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket inclusief jaarlijks opleidingsbudget Wij zijn flexibel in het aantal uren en de startdatum van het dienstverband. Het regionaal werkgebied stemmen wij af op jouw woonplaats. Als Active Health Group faciliteren wij een diversiteit aan mensen en organisaties bij het pakken van de regie op gezondheid, geluk en inzetbaarheid. Dat lukt het best als wij zelf een diverse, inclusieve organisatie zijn waar wordt samengewerkt vanuit gelijkwaardigheid. Herken jij je in de gevraagde functie-eisen en wil je het gezonde verschil maken? Solliciteer dan bij ons!

Inlichtingen

Wil je meer informatie? Bel naar 088 – 28 66 055 (optie 4). Ons Werving Selectie-team beantwoordt met plezier jouw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!