Initiatiefrijke Bedrijfsarts voor wie preventie hoog scoort (ZZP) – Limburg –

Introductie

Zit preventie integraal opgesloten in uw denken en doen als bedrijfsarts? Kunt u op heldere wijze stelling nemen in het onderscheid tussen ziekte/gebrek versus niet ziekte, waarna u medewerker en werkgever op zorgvuldige en overtuigende wijze over effectieve vervolgstappen adviseert? En bent u daarbij gericht op mogelijkheden en oplossingen? Dan bent u de bedrijfsarts die Active Health Group zoekt!

Organisatie

Als nieuwe collega maakt u deel uit van een team professionals dat handelt vanuit de missie: ieder mens heeft recht op gezondheid, geluk en duurzame arbeidsparticipatie. En ieder mens heeft de veerkracht in zich om gezond en gelukkig te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. De praktijk wijst uit dat veel mensen onvoldoende in staat zijn om de regie te pakken op hun gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid. Daarom faciliteren wij ieder individu bij het verkrijgen van inzicht, het vinden van intrinsieke motivatie en het realiseren van gedragsverandering. Met als ambitie het creëren van een werkomgeving bij klanten met gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega’s van andere onderdelen van Active Health Group.

Functie

Als bedrijfsarts vervult u voor een vast aantal klanten binnen een kernbehandelteam de cruciale rol bij de objectivering van het verzuim – is er sprake van ziekte/gebrek of niet-ziekte – en bent u adviserend initiator van de meest effectieve vervolgstappen voor werkhervatting. Vanuit de overtuiging dat preventie wezenlijk bijdraagt aan verzuimreductie en duurzame inzetbaarheid, maakt u leefstijlthema’s standaard bespreekbaar in uw spreekuren en de contacten met de werkgever. U combineert de vrijheid en autonomie van uw expertrol met een proactieve samenwerking met de andere teamleden (zoals een casemanager, medisch adviseur, verzekeringsarts, arbeidsdeskundige) en externe kerndeskundigen. Op basis van individuele verzuimdossiers deduceert u afdelings- of organisatiebrede trends en oplossingsrichtingen, waarover u de klant strategisch adviseert. Dankzij u wordt er via een integrale aanpak niet alleen gestuurd op minder verzuim en schadelastbeperking, maar juist ook op goede arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid.

Functie-eisen

Het team bedrijfsartsen zoekt een initiatiefrijke, deskundige en betrokken collega die hem versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe bedrijfsarts:
• Is proactief, oplossingsgericht, zorgvuldig, organisatiesensitief, flexibel en praktisch in denken en doen.
• Combineert zijn ruime ervaring en deskundigheid als geregistreerd bedrijfsarts met toegankelijkheid en tact.
• Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden van zowel medewerker als werkgever en stuurt binnen organisaties op delicate wijze op een integrale aanpak van verzuim en preventie.
• Houdt ervan om onderdeel uit te maken van een team, mee te denken met de klant en de eigen organisatie.
• Is in bezit van een geldig rijbewijs (B).

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij u:
• Een waardevolle functie waar u al uw expertise en ervaring kwijt kunt om bij een vast aantal klanten integraal het verschil te maken op het gebied van curatie en preventie.
• Een prettige intercollegiale samenwerking binnen een multidisciplinair behandelteam met waardering voor ieders kennis en kunde, ruimte voor nieuwe ideeën en humor.
• Deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten met collega bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs, zowel op landelijk als regionaal niveau.
• Een inspirerende werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar u zelf de regie op uw gezondheid en geluk kunt pakken.
• Een uitstekende vergoeding.

Wij zijn flexibel in het aantal uren en de startdatum van het dienstverband. Het regionaal werkgebied stemmen wij af op uw woonplaats.

Inlichtingen

Wilt u meer informatie? Bel naar 088 – 28 66 055 (optie 4). Ons Werving & Selectie team beantwoordt met plezier uw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!