Initiatiefrijke stafarts / bedrijfsarts die collega’s helpt excelleren – Landelijk –

Introductie

Vind je het leuk om jonge medecollega’s mee te nemen in hun ontwikkeling en bij te dragen aan continue professionalisering van onze organisatie? Zit aandacht voor preventie en leefstijl in jouw DNA? En kun je op heldere wijze stelling nemen in het onderscheid tussen ziekte/gebrek versus niet-ziekte, waarna je medewerker en werkgever op zorgvuldige en overtuigende wijze over effectieve vervolgstappen adviseert? Dan ben jij de stafarts / bedrijfsarts die Active Health Group zoekt!

Organisatie

Als nieuwe collega maak je deel uit van een team professionals dat handelt vanuit de missie: ieder mens heeft recht op gezondheid, geluk en duurzame arbeidsparticipatie. En ieder mens heeft de veerkracht in zich om gezond en gelukkig te zijn of te worden, zelfs wanneer er sprake is van ziekte. De praktijk wijst uit dat veel mensen onvoldoende in staat zijn de regie te pakken op hun gezondheid, geluk en duurzame inzetbaarheid. Daarom faciliteren wij ieder individu bij het verkrijgen van inzicht, het vinden van intrinsieke motivatie en het realiseren van gedragsverandering. Met als ambitie het creëren van een werkomgeving bij klanten met gezonde, gelukkige mensen die duurzaam inzetbaar zijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met collega’s van andere onderdelen van Active Health Group.

Functie

Als stafarts ben je de functioneel leidinggevende van een team artsen dat wil excelleren als specialist in de bedrijfsgeneeskunde. Vanuit een positieve, energieke grondhouding draag je bij aan de beroepsmatige en persoonlijke ontwikkeling van een gedreven groep artsen en ben je hun directe aanspreekpunt in geval van complexe casuïstiek. Als bedrijfsarts werk je vanuit de overtuiging dat preventie wezenlijk bijdraagt aan verzuimreductie en duurzame inzetbaarheid. Daarom maak je leefstijlthema’s op aantrekkelijke wijze standaard bespreekbaar in jouw spreekuren en in de contacten met de werkgever, en neem je jouw collega-artsen daarin ook mee.

Je combineert de vrijheid en autonomie van jouw expertrol met een pro-actieve samenwerking met de andere behandelteamleden (zoals een casemanager, medisch adviseur, verzekeringsarts, arbeidsdeskundige) en externe kerndeskundigen. Op basis van jouw centrale rol in behandelteams deduceer je afdelings- of organisatiebrede trends en oplossingsrichtingen, waarover je de klant strategisch adviseert. Vanuit jouw plezier in continue verbetering help je klant, collega, team en organisatie naar iedere dag een beetje beter.

Functie-eisen

Het team stafartsen zoekt een deskundige, energieke en betrokken collega die hen versterkt qua kennis, handelen en mentaliteit. De ideale nieuwe stafarts:
• Draagt op een effectieve manier zijn kennis en kunde over aan collega’s en creëert een veilige omgeving waar op een open, lerende wijze over eenieders functioneren wordt gesproken.
• Is pro-actief, oplossingsgericht, zorgvuldig, organisatiesensitief, flexibel en praktisch in denken en doen.
• Weet vanuit een samenwerkingsgerichte houding met inbreng van eenieders kwaliteit het stafartsenteam en de artsenteams continu te professionaliseren.
• Combineert zijn ruime ervaring en deskundigheid als geregistreerd bedrijfsarts met toegankelijkheid en tact.
• Kan mondeling en schriftelijk op positieve wijze gedrag beïnvloeden van zowel medewerker als werkgever en stuurt binnen organisaties op delicate wijze op een integrale aanpak van verzuim en preventie.
• Houdt ervan om onderdeel uit te maken van een team, mee te denken met de klant en de eigen organisatie.
• Is in bezit van een geldig rijbewijs (B).

Aanbod

Als nieuwe collega bieden wij jou:
• Een waardevolle functie waar je al jouw expertise en ervaring kwijt kunt om bij een vast aantal klanten integraal het verschil te maken op het gebied van curatie en preventie
• Een prettige intercollegiale samenwerking binnen zowel het stafartsenteam, artsenteam als de multidisciplinaire behandelteams met waardering voor ieders kennis en kunde, ruimte voor nieuwe ideeën en humor
• Deskundigheidsbevorderende bijeenkomsten met collega-bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en medisch adviseurs, zowel op landelijk als regionaal niveau
• Een inspirerende werkomgeving bij een landelijk werkende en groeiende middelgrote organisatie waar je zelf de regie op jouw gezondheid en geluk kunt pakken
• Een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket inclusief jaarlijks opleidingsbudget

Wij zijn flexibel in het aantal uren en in de startdatum van het dienstverband. Het regionaal werkgebied stemmen wij af op jouw woonplaats.

Inlichtingen

Wil je meer informatie? Bel naar 088 – 28 66 055 (optie 4). Ons Werving & Selectie team beantwoordt met plezier jouw vragen over deze vacature.

Solliciteren

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop 'Solliciteer' en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!